به گزارش کربلائیان و به نقل از خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، آیتالله مصطفی علما در دیدار نوروزی استاندار کرمانشاه و معاونان استانداری بر ضرورت ساماندهی هر سریعتر برخی اقلام مصرفی مردم تأکید کرد و گفت که علت عمده گرانیها و نابسامانی معیشتی مردم، از بیتدبیری است.
براساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند ۱۳۹۹ برای خانوارهای شهری به عدد ۳۶ درصد رسیده و بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کرمانشاه با ۳۹درصد بوده است که این آمارها در سایت مرکز آمار از هفتم فروردین در دسترس است.
استان کرمانشاه در نرخ تورم مناطق روستایی پس از همدان و یزد در رده سوم کشور قرار گرفته است. نرخ تورم برای خانوارهای روستایی در سال گذشته ۳۷درصد بوده است که استانهای همدان با ۴۳درصد، یزد با ۴۳درصد و کرمانشاه با ۴۲درصد در صدر جدول قرار گرفتهاند.
البته مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در مورد این آمارها در کانال اخبار استانداری کرمانشاه با درج توضیحاتی آورده است که در سال ۹۹ استان کرمانشاه در اکثر ماههای سال رتبه بهتر از میانگین کشور داشته و تنها در اسفند ماه رتبه تورم نقطه به نقطه و تورم ۱۲ ماهه منتهی به این ماه در استان به ترتیب در جایگاه ششم و اول کشور قرار گرفته است.
به گفته وی یکی از دلایل اصلی تنزل رتبه تورم استان این است که کرمانشاه در سال ۹۸ در لیست استانهای با کمترین نرخ تورم قرار داشته است و چون سال ۹۸ سال مبنا برای محاسبه تورم بوده است، بهطور طبیعی جهش تورمی سال ۹۹ کشور نمود و بروز بیشتری بر استانهای با تورم پایین تر داشته است.
بخش دیگر سخنان نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه به بیکاری اختصاص داشته است که آیتالله علما گفته است: «متأسفانه آمار بیکاری استان کرمانشاه بالاست و تعجب است با وجود این همه ثروت و منابع خدادادی، چرا باید در استان بیکار داشته باشیم؟»
نرخ بیکاری استان کرمانشاه یکی دیگر از آمارهای بحرانی در این استان است زیرا کرمانشاه در سالهای اخیر با نرخ بالای بیکاری مواجه بوده است، به طوری که در سال ۱۳۹۵ با نرخ بیکاری ۲۲درصد در صدر جدول بیکاری کشور قرار گرفته است که به گفته نمایندگان مجلس آمار بیکاری در این منطقه بیشتر از آمارهای اعلامی است.