محمدرضا غلامی در گفتوگویی رادیویی بخشی از دستاوردهای چهل ساله انقلاب شکوهمند اسلامی در حوزه سلامت را تشریح کرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: فعالیت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کرمانشاه پیش از انقلاب تنها محدود به ۲ دانشکده با تعداد معدود ۲۹۵ دانشجو بود که به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی هماکنون تعداد دانشکدههای این دانشگاه با رشد چهار برابری به هشت دانشکده و تعداد دانشجویان ما نیز با رشد ۱۸ برابری به بیش از ۵ هزار دانشجو در سالجاری رسیده است.
وی افزود: امروزه دانشگاه علوم پزشکی با توسعه زیرساختها به ظرفیتی دست یافته است که علاوه بر این دستاوردها در مسیر بینالمللیسازی نیز گام برمیدارد و هماکنون دانشجویانی از کشورهای مختلف از جمله نروژ، آلمان، سومالی، عراق و دیگر کشورهای جهان این دانشگاه را برای کسب علم انتخاب میکنند و این خود نقطه عطفی در بحث علوم پزشکی است.
غلامی با بیان اینکه پیش از انقلاب تنها چهار رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه وجود داشته است، افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی این تعداد با رشد چشمگیر ۲۴ برابری به ۹۵ رشته رسیده و این نشانهای از دستاوردهای عظیم انقلاب در حوزه آموزش است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: در طول چهار دهه گذشته تعداد رشتههای تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مقطع کارشناسی ارشد به ۳۰ رشته، در دستیاری تخصصی به ۲۰ رشته و در مقطع PhD به ۱۶ رشته ارتقا یافته و این درحالی است که پیش از انقلاب تعداد رشتههای در این مقاطع صفر بوده است.
وی افزود: تعداد رشتهها در مقطع کارشناسی نیز از یک رشته به بیش از ۲۰ رشته و در مقطع دکتری عمومی از یک رشته به سه رشته افزایش پیدا کرده است.
غلامی خاطرنشان کرد: زمانی که یک دانشگاه به جایگاهی دست مییابد که متخصص و فوقتخصص تربیت میکند این خود خبر از توسعه همه جانبه سطح آموزشی، درمانی و بهداشتی در استان در تمامی شاخصها از جمله نیروی انسانی، تختهای بیمارستانی، تجهیزات و توسعه زیرساختها و امکانات آموزشی و… میدهد.
وی با بیان اینکه با توسعه و تقویت حوزه آموزش که در این چهل ساله شاهد آن بودهایم به تبع آن حوزههای بهداشتی و درمانی نیز رشد خواهند یافت، گفت: ما هم اکنون به جایگاهی رسیدهایم که در اکثر شهرستانها بیمارستان دایر است و پزشکان متخصص و فوقتخصص در این مراکز به ارائه خدمت مشغول هستند.
غلامی اظهار داشت: پیش از انقلاب تنها تعداد محدودی از پزشکان که اکثریت از کشورهای هند، پاکستان و بنگلادش بودند در استان حضور داشتند، اما هم اکنون به برکت انقلاب بیش از یکهزار پزشک ایرانی به ارائه خدمات تخصصی و فوقتخصصی در سطح استان میپردازند.
وی با اشاره به اینکه تعداد دندانپزشکان قبل از انقلاب به تعداد انگشتان دست هم نمیرسید، گفت: اکنون بیش از ۳۰۰ دندانپزشک خدمات تخصصی کمنظیری را در این حوزه ارائه میدهند.
به گفته این مسؤول، پیش از انقلاب تنها تعداد معدودی بیمارستان در سطح استان وجود داشته است، اما امروزه بیش از ۲۰ بیمارستان با حضور بیش از ۶۰۰ پزشک عمومی و بالغ بر ۵۰۰ پزشک متخصص و فوقتخصص خدمات بینظیر را در حوزه سلامت به مردم ارائه میدهند.
وی بیان کرد: در این مدت تعداد تختهای بیمارستانی ثابت استان با رشد چشمگیری از یکهزار و۸۳۰ به ۳ هزار و ۷۱۵ تخت رسیده است و امروزه دانشگاه علوم پزشکی علاوه بر ارائه خدمت به مردم استان به دیگر کشورهای همسایه نیز خدمات درمانی ارائه میکند و توسعه توریسم سلامت از جمله برنامههای دانشگاه است.
دکتر غلامی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی تنها ۵۵ خانه بهداشت مشغول به خدمت بودند، گفت: اکنون بیش از یکهزار بهورز در ۶۴۷ خانه بهداشت و بیش از ۱۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی روستایی در دور افتادهترینروستاها به ارائه خدمت میپردازند.
به گفته غلامی، قبل از انقلاب اسلامی فقط چند آزمایشگاه تشخیص طبی و یک پایگاه اروژانس در سطح استان داشتیم ولی امروزه بیش از ۱۳۰ آزمایشگاه در سطح استان و بیش از ۶۰ پایگاه اورژانس به همشهریان خدمت ارائه میدهند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در شاخص امید به زندگی از ۵۰ سال به رقمی بالاتر از ۷۳ سال رسیدهایم و میزان مرگ و میر مادران باردار قبل از انقلاب ۹۰ مرگ در ۱۰۰ هزار بود که بعد از انقلاب اسلامی و با توسعه خدمات بهداشتی و درمانی به ۱۴ در ۱۰۰ هزار رسیده است.
وی در پایان افزود: در مقوله مرگ و میر نوزادان نیز که تا پیش از انقلاب ۷۶ مرگ در یکهزار تولد زنده بود به ۱۰ مرگ در یکهزار رسیده و مرگ کودکان زیر پنج سال که در سال ۵۷ ، ۱۰۴ در یکهزار تولد زنده بود در ابتدای سالجاری این شاخص به ۱۶ کاهش یافته است.