جهادی‌ها از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کرمانشاه پای کار خدمت به مردم بوده‌اند. ابتدا وارد ضد عفونی معابر و محلات شدند، بعداً کارگاه ساخت دستکش و ماسک زدند و این روزها هم با ایجاد چند برنامه فرهنگی به دنبال پر کردن اوقات فراغت مردم هستند.

کربلائیان؛ کمیل نظری: کرونا، نامی آشنا برای تمامی مردم در انتهای سال ۹۸ و ابتدای سال ۹۹ بوده و باعث شد بسیاری از معیارها، رفتارها و هنجارهای جامعه تغییر کند. بسیاری از جوانان ایران اسلامی با شیوع این بیماری رخت خدمت به تن کرده و به کمک رسانی به مسئولین امر در مقابله با این ویروس پرداختند. در این میان علاوه بر سلامت جسم برخی از گروه های جهادی به ارائه طرحی برای سلامتی روان مردم و نوعی بهداشت روان راه اندازی کردند تا از این طریق، فشار روانی ایجاد شده از سوی شیوع این ویروس کمتر شود.

حجت الاسلام «سجاد خازنی» از قرارگاه کربلا (جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کرمانشاه) و پویش «جهاد علیه بیماری» با کمک دوستان خود اقدام به راه اندازی چند حرکت فرهنگی برای مردم در سنین مختلف کرده است. کارهایی که در نوع تازگی دارد و به همین خاطر به با او گفت‌وگویی انجام داده‌ایم تا جزییات کارهایش را با ما در میان بگذارد. در زیر مصاحبه انجم شده با وی را می خوانید:

نظری: به عنوان اولین سئوال، چگونه به فکر راه اندازی این حرکت فرهنگی افتادید؟

سجاد خازنی: مجموعه قرارگاه کربلا با شیوع بیماری کرونا فعالیت خود را در قالب ضدعفونی کردن معابر، تولید ماسک و دستکش و طرح‌های دستگیری از محرومین آغاز کرد و به حمدالله فعالیت های خوبی را نیز با کمک جوانان مشتاق در قالب «پویش جهاد علیه بیماری» تدوین و به مرحله اجرا گذاشت؛ اما در کنار تمام فعالیت‌های که برای سلامتی جسم و جان مردم صورت می گرفت، نیاز به فعالیت‌های فرهنگی برای سلامتی روح و روان مردم نیز احساس می شد،  چرا که اوقات فراغت مردم در این ایام دوچندان شده بود و دید و بازدیدها و بسیاری از فعالیت های بیرون از منزل منع شده بود به همین دلیل می بایست طرحی برای پر کردن این خلاء و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی طراحی و اجرا می‌کردیم.

کاهش سرانه کتابخوانی یکی از مشکلاتی است که در عصر جدید با توجه به شیوع استفاده از فضای مجازی بسیار خطرناک است؛ از طرفی دیگر اوقات فراغت داخل منزل در زمان قرنطینه کرونا یکی از بهترین فرصت‌ها برای بالا بردن سطح سرانه کتابخوانی در بین خانواده‌های عزیز است.

نظری: واقعا خلاء برنامه در اوقات فراغت می توانند زمینه ساز آسیب‌های اجتماعی شود؟

سجاد خازنی: بله. بنا به آمارهای منتشر شده رسمی از طرف نهادهای مرتبط با آسیب‌های اجتماعی، با توجه به اوقات فراغت خانواده‌ها و جلوگیری از بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی در کانون خانواده نسبت به قبل رشد قابل توجه‌ای داشته است؛ به همین دلیل دوستان ما در پویش «جهاد علیه بیماری» به همراه دوستان خود اقدام به طراحی یک سری برنامه‌ها جهت جلوگیری از این آسیب‌های اجتماعی و شیرین‌تر کردن زندگی خانوادگی در ایام قرنطینه خانگی کرونا کرده‌اند.

چتر آرامش طرحی برای شیرین تر شدن زندگی کرونایی

 

نظری: مهمترین برنامه های فرهنگی طراحی شده چیست و مربوط به چه گروه سنی است؟

سجاد خازنی: «چتر آرامش» برای زوج‌های هر خانواده، کانال «از همه رنگ» برای کودکان و نوجوانان، مسابقه «خورشید پشت ابر» برای کودکان و نوجوانان، «یک لقمه کتاب» برای تمامی عزیزان بالاتر از ۱۳ سال اهم برنامه‌های است که انجام شده است.

نظری: چتر آرامش یک نام زیباست که به نظر می رسد جهت حمایت از زن و شوهرهای هر خانه طراحی شده است، لطفا قدری توضیح بدهید!

سجاد خازنی: در زمان شیوع بیماری کرونا، همانطور که در قبل نیز اشاره شد، اوقات فراغت خانواده‌ها بیش از پیش شده اما دامنه فعالیت هر خانواده بسیار کمتر از قبل شده است و همین مساله باعث بروز برخی اختلافات را در دامن خانواده به همراه داشته است به همین دلیل با کمک خانم «زری کهریزی» به عنوان ناظر علمی تیم مشاوره و دوستان متخصص با حمایت معاونت فرهنگی شهرداری کرمانشاه اقدام به ایجاد یک مرکز تلفنی جهت ارائه مشاوره و راهکارهای برای شیرین‌تر کردن زندگی متاهلی و لذت بردن از زندگی در هر شرایطی کرده‌ایم.

در این طرح مشاورین آقا و خانم ما که تجربه مشاوره در موضوعات مختلف همچون اوقات فراغت، خانواده و بهداشت روان را دارند بدون اخذ هیچ گونه هزینه‌ای در خدمت خانواده‌های عزیز هستند و مردم ما می‌توانند از تجربیات آن‌ها استفاده کرده و از حجم مشکلات خود در خانه بکاهند و این اوقات فراغت را که به عنوان یک فرصت برای با هم بودن در قالب خانواده برای آنها فراهم شده است، کمال استفاده را برده و یک زندگی شیرین کرونایی را رقم بزنند.

نظری: نحوی استفاده مردم از این طرح به چه شکلی است؟

سجاد خازنی: شماره‌های تماس مربوط به این طرح در پوستر طراحی شده در اختیار علاقمندان قرار گرفته است و مشاورین آقا و خانم همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ در نوبت صبح و از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در نوبت عصر آماده پاسخگویی به عزیزان هستند.

مردم ما باید توجه داشته باشند که از آن‌جا که این طرح با همکاری و هماهنگی نهادهای فعال بهزیستی طراحی و اجرا شده است، مشاورین همکار در قالب این طرح با تجربیات خود به دنبال آن هستند که باری از دوش خاواده‌های عزیز برداشته و زاویه دید آنها را تقویت کرده تا این ایام تبدیل به یک فرصت طلایی برای با هم بودن شود.

در طرح چتر آرامش مشاورین ما که تجربه مشاوره در موضوعات مختلف همچون اوقات فراغت، خانواده و بهداشت روان را دارند بدون اخذ هیچ گونه هزینه‌ای در خدمت خانواده‌های عزیز هستند و مردم ما می‌توانند از تجربیات آن‌ها استفاده کرده و از حجم مشکلات خود در خانه بکاهند و این اوقات فراغت را که به عنوان یک فرصت برای با هم بودن در قالب خانواده برای آنها فراهم شده است، کمال استفاده را برده و یک زندگی شیرین کرونایی را رقم بزنند.

نظری: در خصوص طرح (کانال از همه رنگ) توضیح می دهید

سجاد خزنی: یکی از مشکلات جامعه ما در عصر حاضر اعتیاد به فضای مجازی در بین کودکان و نوجوانان است در راستای کاهش این اعتیاد مخرب و هدایت کودکان و نوجوانان از اوقات فراغت خود در طول مدت قرنطینه در ایام کرونای، اقدام به طراحی کانال از همه رنگ در فضاهای مجازی کرده‌ایم به نحوی که در قالب این کانال فعالیت‌های فیزیکی و بازی‌های مفرحی که می توان در خانه و با استفاده از امکانات داخل منزل طراحی و اجرا کرد را در دسترس این عزیزان قرار داده ایم.

اطلاعات داخل کانال توسط متخصصین این امر بروزرسانی می شود و همه روزه  بازی‌ها و فعالیت‌های که با توجه به محدودیت‌های داخل منزل قابلیت اجرایی داشته باشد در داخل کانال ارائه می‌شود.

نظری: می توانید به عنوان مثال چند نمونه از بازی های این کانال را شرح دهید.

سجاد خازنی: در این کانال «آقای خدادای» که از متخصصین روان شناسی کودک است؛ اقدام به بارگذاری بازی‌های کار باقیچی، ساخت کاردستی در داخل منزل با استفاده از وسایل داخل منزل و و بازی های داخل خانه کرده است.

نظری: یکی دیگر از برنامه‌های شما مسابقه «خورشید پشت ابر» است در خصوص این مسابقه توضیح بدهید.

سجاد خازنی: مسابقه خورشید پشت ابر در قالب دو رده سنی زیر ۹ سال به صورت نقاشی و نامه‌ای به امام زمان در قالب سن ۹ تا ۱۴ سال طراحی شده است و در راستای جلوگیری از خروج عزیزان کودک و نوجوان از منزل جهت تهیه لوازم و اقلام مورد نیاز، برای نقاشی کردن هیچ محدودیت ابزاری وجود ندارد و کودکان عزیز می توانند با استفاده از مداد رنگی، مداد شمعی، ماژیک، ابرنگ و یا سیاه قلم اقدام به نقاشی با موضوعیت امام زمان کرده و جهت ارسال آن نیز یک عکس با کیفیت از آن طراحی کرده و به شماره درج شده در پوستر این طرح کنند.

همچنین در خصوص «نامه‌ای به امام زمان» نیز همین چهارچوب قابل اجرا است و عزیزان می توانند از نوشته‌های خود یک عکس خوانا تهیه کرده و آن را به شماره ذکر شده در پوستر ارسال کنند. لازم به ذکر است مهلت این مسابقه تا پایان ماه شعبان مصادف با ۵ اردیبهشت خواهد بود و جوایز نفر اول در هر بخش، ۲۰۰ هزار تومان، نفرات دوم ۱۰۰ هزار تومان و چندین جایزه ارزنده دیگر خواهد بود که به همت و حمایت اداره کل تبلیغات اسلامی در نیمه ماه رمضان به عزیزان اهدا خواهد شد.

نظری: انگار قرنطینه موجب ایجاد فرصت برای کتاب و کتابخوانی شده است، برنامه شما در این خصوص چیست؟

سجاد خازنی: کاهش سرانه کتابخوانی یکی از مشکلاتی است که در عصر جدید با توجه به شیوع استفاده از فضای مجازی بسیار خطرناک است؛ از طرفی دیگر اوقات فراغت داخل منزل در زمان قرنطینه کرونا یکی از بهترین فرصت‌ها برای بالا بردن سطح سرانه کتابخوانی در بین خانواده‌های عزیز است.

به همین منظور طرحی با عنوان «یک لقمه کتاب» بدون محدودیت سنی در دو بخش آقایان و بانوان طراحی شده است که در این طرح به منظور تشویق به کتابخوانی هیچ مسابقه‌ای برگزار نمی شود و هیچ سئوالی نیز پرسیده نمی شود بلکه آقایان و بانوان عزیز پس از مطالعه کتاب های معرفی شده ، برداشت خود از کتاب را به صورت یک کلیپ ضبط کرده و برای شماره درج شده در پوستر مسابقه ارسال می‌کنند!

هر کتاب تبدیل به یک کلیپ سه دقیقه‌ای می شود

کتاب معرفی شده برای بانوان یک رمان عاشقانه زیبا با عنوان «یادت باشد» و کتاب معرفی شده برای آقایان کتاب «سلام بر ابراهیم» است و علاقمندان به شرکت در این مسابقه به دو شکل می توانند این کتاب ها را تهیه کنند، شکل اول ارتباط با کانال یک لقمه کتاب و ثبت سفارش کتاب فیزیکی در فرصت محدود اعلام شده است و پس از ثبت سفارش، پیک کتاب را درب منزل تحویل این عزیزان خواهد داد؛  شیوه دوم رجوع به سایت معرفی شده و دریافت کتاب آنلاین و مطالعه آن است

نظری: در نحوی شرکت در مسابقه و جوایز آن نیز توضیح می دهید؟

سجاد خازنی: دوستان عزیز پس از مطالعه کتاب، در قالب یک کلیپ سه دقیقه ای برداشت خود از کتاب را شرح داده و کلیپ را برای ما ارسال خواهند کرد. جوایز این بخش نیز که برای نفرات اول در هر بخش ۳۰۰ هزار تومان، نفرات دوم ۲۰۰ هزار تومان و برای نفرات سوم ۱۰۰ هزار تومان است در نیمه ماه رمضان به عزیزان شرکت کننده اهدا خواهد شد.

نظری: در پایان اگر صحبت دیگری دارید بفرمایید.

سجاد خازنی: با طراحی این برنامه‌ها امیدواریم علاوه بر شیرین‌تر کردن زندگی کرونای، کامی موثر جهت الگو سازی، بالا بردن سرانه مطالعه و کتابخوانی و آموزش تکنیک های استفاده از اوقات فراقت برداشته باشیم.

 

  • منبع خبر : فارس کرمانشاه