بهمن صحرایی در نشست خبری رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه با موضوع تشریح فعالیتهای ستاد عتبات عالیات و برنامههای جشن رمضان که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه برگزار شد، ابراز داشت: این ستاد بعد از سقوط صدام برای کار زیرساختی و توسعه حرمها با یک برنامه ریزی خوب و طراحی معماری ایرانی اسلامی شکل گرفت.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمانشاه افزود: استان کرمانشاه از استانهای پیشرو در این امر بود که در همان سالهای اول ستاد عتبات در آن شکل گرفت و در بحث بازسازی و توسعه کارهای بسیار خوبی در کربلا و کاظمین و سامرا توسط نیروهای کرمانشاه انجام شد.
وی در ادامه نمونههایی از اقدامات نیروهای ایرانی در عتبات عالیات اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته با اضافه شدن صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف با وسعت ۲۲۰ متر مربع که این صحن را به مرقد امیرالمومنین (ع) وصل کرد، اقدامات خوبی صورت گرفت.
صحرایی خاطرنشان کرد: این سهم در حال حاضر به عنوان بزرگترین پروژه مذهبی جهان اسلام در مراحل پایانی کار قرار دارد.
وی ابراز داشت: همچنین صحن امامین عسکریین در سامرا و گسترش کاظمین از دیگر اقداماتی است که بدون هیچ گونه بودجه دولتی انجام شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه تصریح کرد: بنابر فتوای مراجع در کل ایران و همچنین کشور عراق یک ریال بودجه دولتی صرف عتبات عالیات نشده و نخواهد شد.
صحرایی گفت: آنچه این عظمتها را به وجود آورده از محل کمکها و نذورات مردمی است چرا که مجموعه ستاد عتبات عالیات کاملاً مردم نهاد بوده و در راستای اطلاع رسانی و جمع آوری کمک و نذورات مردمی اقدام میکند.
این مسئول خاطرنشان کرد: طی ۱۴ سال گذشته که این ستاد در استان شکل گرفته خوشبختانه استان کرمانشاه با همه مشکلات و تنگناهای اقتصادی در جمع آوری نذورات مردمی جزو استانهای برتر کشور بوده است.
وی در ادامه به ساخت نیم ضریح حضرت زینب (س) طی سال گذشته اشاره کرد و افزود: این پروژه، یک پروژه با عظمت بود که طی مراسم با شکوهی از طرف مردم این نیم ضریح در خیمه گاه کربلا نصب شد و افتخار بزرگ دیگری برای مردم استان کرمانشاه به ثبت رسید.
صحرایی خاطرنشان کرد: برنامه اصلی ما در سال ۹۸ با توجه به طرح ملی و طرح ستاد مرکزی عتبات که با همکاری کشور عراق صورت گرفته است، توسعه صحنه امام حسین (ع) در کربلای معلی است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه افزود: طی این پروژه صحن و شبستانی ساخته میشود که نامگذاری و کار ساخت آن به کشور ایران واگذار شده است.
وی ادامه داد: این پروژه از خیمه گاه تا تل زینبیه به مقدار ۱۴۰ هزار متر مربع در حال ساخت است و طی یک ۱.۵ سال گذشته تاکنون کار ستون گذاری ها انجام شده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه گفت: این پروژه در واقع در دو طبقه و به نام عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) ساخته خواهد شد.
وی از اتمام فاز اول این پروژه در اربعین سال ۹۸ خبر داد و افزود: این پروژه کاملاً با معماری ایرانی اسلامی ساخته میشود و به یک مجموعه بیبدیل در جهان اسلام تبدیل خواهد شد.
صحرایی سهم استان کرمانشاه در فاز اول ساخت را ۵۰۰ متر اعلام کرد و بیان داشت: به ازای هر متر مربع ۴ میلیون تومان هزینه بر میدارد و کسانی که توانایی دارند، میتوانند در این امر مشارکت کنند.
وی ابراز داشت: اگر شخصی توانایی پرداخت نقدی کل این پول را نداشته باشد میتواند با مراجعه به ستاد عتبات عالیات برای قسط بندی آن اقدام کند.
صحرایی در ادامه با بیان اینکه هر ساله در آستانه اربعین حسینی موکبهای پذیرایی از زوار در استان برپا میشود، گفت: بر این اساس هر فردی در استان بخواهد موکب برپا کند باید از ستاد عتبات عالیات مجوز دریافت کند.
صحرایی تعداد موکبهای فعال استان را ۱۲۰ موکب بیان کرد و اظهار داشت: این موکب ها در بلایای طبیعی همچون زلزله و سیل به کمک هم وطنان و آسیبدیدگان رفتند.
وی خاطرنشان کرد در سیل استان لرستان ۱۲ موکب از استان کرمانشاه به منطقه اعزام شدند و روزانه ۲۰ هزار دستگاه غذای گرم بین سیلزدگان توزیع میکردند.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان کرمانشاه افزود: با توجه به اینکه امسال احتمال بازگشایی مرز خسروی وجود دارد با افزایش تردد زوار در استان کرمانشاه مواجه هستیم لذا جا دارد تعداد موکب ها را افزایش دهیم.